Hotel U Zlatého býka Písek ukaž mapuukaž foto

Kocínova 135, 397 01 Písek
tel.: 382 221 286
restaurace (zavináč) zlatybyk.cz
www.zlatybyk.cz

RESTAURACE:
Restaurace je otevřena denně od 10.30 do 23.00 hodin. V letních měsících můžete využít i posezení na letní terase.


Když jsem já šel tou Putimskou branou…

Typický rodinný hotel butikového typu. Před velikostí dává přednost kvalitě, důrazu na detail a na spokojenost klientů. Hotel leží v klidné části historického centra Písku s výhledem na řeku Otavu.

Pokoje jsou moderně zařízené s vlastní koupelnou i WC, klimatizací i televizí. Všechny pokoje jsou nekuřácké a zabezpečené vstupním zámkem na magnetickou kartu. V celém hotelu můžete využít Wi-Fi internetové připojení zdarma i možnost parkování.

Pro každého něco a sladká tečka na závěr

Klasika, kterou na jídelníčku českých restaurací nacházíme bohužel stále méně a méně. Ano, je to prostě a jednoduše řečeno guláš. Kotlíkový guláš U Zlatého býka připravuje majitelka podniku z pravé hovězí svíčkové a díky tomu má zcela nezaměnitelnou a lahodnou chuť. Tu ještě nezapomene podtrhnout přidáním chilli papričky. Podává se v misce se syrovou cibulkou, čerstvým pečivem a samozřejmě dobře vychlazeným pivem.

V létě si můžete vychutnat příjemné posezení venku, ve dvoře domu, odkud máte nerušený výhled na baštu Putimské brány, klidnou a tichou část historického centra města. Za horkých dnů je zde příjemný stín a od řeky Otavy sem co chvíli zavane svěží „stříbrný vítr“. Aby ne, jste přece v Písku. K tomu si vychutnejte další lahůdku z místní kuchyně. Kuřecí dukátky se zeleninovým salátem – specialita, která potěší milovníky „lehčích“ jídel – kostky z kuřecích prsou obalené v bramborákovém těstě poskytují příjemně vyváženou kombinaci chutí masa a bramboráku, jsou podávány s míchaným salátem z čerstvé zeleniny. K domu dobré bílé moravské víno z pestré nabídky? Proč ne.

Někdo to má rád sladké, pro někoho je to milá vzpomínka na dětství u babičky a faktem je, že na tuto dobrůtku dnes také hned tak někde nenarazíte. Proto U býka rádi připravují jako domácí dezert dukátové buchtičky s vanilkovým krémem. Porci dozdobí snítkou máty z vlastní bylinkové zahrádky, aby svou vůní i chutí připomínala, že jste dnes měli radost z dobrého jídla.

Věděli jste, že…

vedle dobrého jídla v restauraci hotelu si můžete vychutnat i výhled na slavnou Putimskou bránu (lépe řečeno na její baštu neboť samotná brána se do dnešních dnů nezachovala) a dlážděné prostranství před hotelem pamatuje kroky básníka Fráni Šrámka, který bydlel v nedalekém domě U Koulí. Četníci tudy vedli i Dobrého vojáka Švejka poté, co jej zatkli při jeho budějovické anabázi v nedaleké Putimi.


nahoru